Over mij

Ik ben Adriana Kamerbeek, gediplomeerd gewichtsconsulent. In mijn praktijk begeleid ik mensen met overgewicht en ondergewicht door ze te leren wat gezonde voeding is. Met mijn enthousiasme, de juiste adviezen en de motivatie van de cliënt, bereiken we samen een haalbaar doel.

Ik houd het zo eenvoudig mogelijk: geen ingewikkelde recepten, maar vooral puur eten zonder pakjes en zakjes.

Als jong meisje uit een gezin met drie broers, herinner ik mij dat wij altijd vers uit eigen tuin aten. Mijn ouders waren altijd druk met het kweken van groenten en fruit. Ook aardappels en uien werden geoogst en de hele winter lang bewaard onder het zand in een grote bak. Van witte kool en spitskool maakte mijn vader zelf zuurkool, hij deed dat met gesneden kool en zout, dat ging in lagen en etappes.

Later, toen ik ging samenwonen (op mijn 21ste), maakte ik mijn eigen lunch. Dat bestond vaak uit een kom met allemaal verschillende, klein gesneden rauwe groente. Voor wat extra smaak deed ik er blokjes kaas door en maakte ik zelf de dressing. Ik ben nog steeds gek op een bord vol groente. Dat neemt niet weg dat ik ook mijn valkuilen heb. Ik dacht een lange periode zonder weegschaal te kunnen, maar merkte op een gegeven dat de mooie strakke broeken die ik wilde dragen toch niet zo mooi zaten.

In oktober 2017 besloot ik een weegschaal aan te schaffen en ben enorm geschrokken, ik was 10 kilo aangekomen. Ik ging nadenken over mijn voedingspatroon en wist meteen waar het fout ging: elke avond wat lekkers bij de koffie. Denk aan koekjes, chocolade en snickers. Later in de avond kwam er vaak ook een kaasplankje op tafel. Ik ben mijn levensstijl gaan omgooien, beweeg nu veel en let op wat ik binnenkrijg. Ik geniet nog steeds van zoetigheid en kaas, maar niet meer elke dag.

Inmiddels zit ik al ruim een jaar op een gezond gewicht en voel ik me fit en gelukkig met mijn lichaam.

In het najaar van 2017 besloot ik een opleiding te gaan volgen tot Gewichtsconsulent. Ik wilde niets liever dan dagelijks bezig zijn met voeding én mensen helpen op weg naar een gezondere levensstijl.

Inmiddels ben ik er klaar voor om jou te adviseren, te begeleiden en te motiveren.